
[ad_1]
National Hot Dog Day är den 20 juli. Varmkorven hånas ibland men det är definitivt en av USA:s favoritmat och små företag bidrar otroligt mycket till korvindustrin.
Oavsett om du kallar dem varmkorv, wienerbröd, frankfurter, tös, korv, kottar eller glödhet, är korven den typiska amerikanska delikatessen.
Förra året spenderade amerikaner mer än 7,5 miljarder dollar på korv och korv i amerikanska stormarknader och konsumerade dem i hem, grillar, bollplaner, matställen och mer.
Frank Facts för National Hot Dog Day
Intressant nog är korv en seriös verksamhet. Den globala marknaden för korv och korv värderas till 69,3 miljarder dollar 2018 och förväntas nå 80,5 miljarder i slutet av 2025.
Med en förväntad marknad att växa med 1,9 % under perioden 2019 till 2025 försöker många prova sig fram med att starta sin korvkiosk eller köpa en korvfranchiseverksamhet.
- Invånare i staden Los Angeles konsumerar mer varmkorv än någon annan stad i USA och slukar cirka 30 miljoner pund korv. Los Angeles Dodgers-fans konsumerade 2,7 miljoner varmkorvar under 2019.
- Varmkorv serveras i 95 % av hemmen i USA och varmkorvskonsumtionen över hela Amerika toppar från Memorial Day till Labor Day. Den når sin topp den 4 juli när nationen konsumerar hela 150 miljoner varmkorvar.
- En vanlig nötkorv har i genomsnitt 190 kalorier.
- New York-bor köper fler varmkorvar i butiker än i någon annan stad i landet.
- Resenärer som passerar Chicagos O’Hare International Airport äter mer varmkorv där än LaGuardia i New York och Los Angeles International.
Enligt National Hot Dog and Sausage konsumerar Council Americans cirka 20 miljarder varmkorvar om året – med en genomsnittlig amerikan som äter cirka 70 varmkorvar varje år. National Hot Dog Day markeras alltid den tredje onsdagen i juli.
Historien om den ödmjuka varmkorven
Först med ursprung i Tyskland började varmkorvar som Frankfurter Würstchens eller små korvar som serverades under kejserliga kröningar. Den skulle gradvis ta sig över Atlanten till Amerika i slutet av 19th århundrade. Det finns mycket debatt kring hur den ödmjuka varmkorven kom till. Populära korvläror berättar att en tysk invandrare vid namn Anton Feuchtwanger införlivade bullen i sina varmkorvar i St. Louis, Missouri så att hans kunder inte ska behöva bränna sina händer.
En annan kunskap hävdar att korv först blev populära i USA när en tysk invandrare började sälja dem från en vagn i Bowery-distriktet i New York City. 1871 öppnade en viss Charles Feltman den första Coney Island-korvkiosken, och hans verksamhet blomstrade och spred sig söderut där den första korven serverades på en baseballpark 1893, vilket skapade bandet mellan korv och baseball.
Namnet ”korv” är ofta kopplat till en serietecknare som observerade vagnarna som sålde ”röda varma taxhundar” på New York Polo-området och som inte kunde stava tax, så han valde att skriva ut korv istället.
I stora drag var franker och wienerbröd de populära namnen för den amerikaniserade varmkorven och var uppkallade efter deras hemstäder, Frankfurt, Tyskland och Wien, Österrike. Medan varmkorv, franker och wienerbröd vanligtvis används omväxlande idag, hänvisar en frank vanligtvis till en helt nötköttsprodukt, medan en wiener vanligtvis innehåller fläsk
Men vad är en varmkorv?
Oavsett hur korven kom till, finns det idag flera varianter av varmkorven – till och med en vegetarisk sort trots invändningar från varmkorvpurister. Lagen kan dock vara på deras sida, Kaliforniens lagstiftande församling definierade 2013 varmkorven som en helhet, kokad, kokt korv som är utan skinn eller stoppad i ett hölje, som kan vara känd som en frankfurter, frank, furter, wiener, röd hot, wien, bologna, vitlök
bologna, eller knockwurst, och som kan serveras i en bulle eller rulle”.
Kött som används i korv kommer ofta från muskeln. I vissa fall kan producenter även inkludera andra köttsorter som lever och hjärtan. Det amerikanska jordbruksdepartementet kräver dock att tillverkarna deklarerar dessa ingredienser på förpackningen med uttalandet ”med olika kött” eller ”med köttbiprodukter. Köttet mals sedan i små bitar och blandas med kryddor och konserveringsmedel som sedan sätts in i höljen.
Tillståndsvariationer
Men det är inte så enkelt. Olika stater och regioner har sin uppfattning om varmkorven med sitt unika köttval och tillhörande kryddor och pålägg. I Tuscon och Phoenix kallas de Sonorans som är grillade baconlindade varmkorvar, i Upstate New York kallas de Michigan Red Hots som är bifffranks med naturligt hölje, serverad i en ångad bulle med split-top och toppad med en köttfärs chili (inga tomater eller bönor), hackad rå lök och senap.
Rhode Island erbjuder varmkorv av nötkött som serveras i ångade sidskurna rullar med köttsås, senap, hackad lök och en skvätt sellerisalt. Medan Chicago bjuder på en ångad vallmofrönbulle med en nötköttsfrankfurter toppad med gul senap, ljusgrön relish, hackad lök, saftiga röda tomatklyftor, ett inläggningsspjut i kosher-stil, ett par kryddig sportpeppar och slutligen en klick av sellerisalt.
För det senaste, följ oss på Google Nyheter.
Bild: Depositphotos
[ad_2]
Source link