[ad_1]
En av de mest utmanande uppgifterna för företag som nu är populärt för distansarbete är att uppmuntra sin personal att återvända till arbetsplatsen. Dessutom är det inte bara distansarbete som gör det svårt för företag att fylla sin arbetsplats.
Att anställa nya medarbetare för att fylla lediga roller och nya tjänster är mycket konkurrenskraftigt.
En sund lön är inte den enda faktorn som beaktas när man engagerar sig i ett företag som anställd. Mindre företag måste tänka utanför boxen för att vinna över befintlig personal och arbetssökande.
Alla älskar mellanmål och det gäller även anställda. Personal som är mycket bekväm med sina ny standard att arbeta hemifrån kan uppmuntras att ta resan till kontoret några dagar i veckan när de vet att de har tillgång till hälsosamma mellanmål! ?
Dessutom kommer arbetssökande också att se tillhandahållandet av hälsosamma mellanmål som en avgörande skillnad mellan ditt företag och konkurrenter.
Hälsosam mat mellanmål
Det fanns en tid när sena eftermiddagsdrinkar på kontoret på en fredag med dina kollegor var den vinnande rekryterings- och moralhöjande strategin. Nu måste företagen bevisa att de har hälsan hos sin personal, så det är gratis hälsosamma mellanmål som lockar och behåller personal.
Med olika matintoleranstillstånd kommer ditt företag att behöva hälsosamma mellanmål för mejerifria, glutenfria, veganska, vegetariska och keto-dieter. Att hantera mellanmål på kontoret kan vara utmanande för vissa företag.
Hantera ditt snacksprogram
I vår guide för snackshantering har du det du behöver för att implementera en strategi för att vinna över din befintliga distansarbetande personal och säkra nyanställningar.
1. Skapa en plats att ansluta
Det är viktigt att skapa fler möjligheter för anställda att ansluta under mellanmålsrasterna. Se till att kontoret har en dedikerad plats komplett med tidningar och tidskrifter så att anställda kan njuta av ett mellanmål utan att få smulor på sina skrivbord.
När de anställda går igenom alternativen kommer de att börja samtala med varandra om deras mellanmål. Se till att lägga till spännande matalternativ i snackszonen, eftersom det ökar engagemanget och produktiviteten över tiden.
2. Introducera hälsosamma alternativ
Att äta skräpmat på kontoret kan leda till problem som bristande produktivitet, trötthet och tröghet. Därför skulle det rätta sättet att hantera mellanmålen vara att göra hälsosammare alternativ mer lukrativa och attraktiva.
Det bästa sättet att skapa en hållbar mellanmålsmiljö är genom att introducera hälsosammare alternativ som torr frukt, havrekakor och färska drycker. I gengäld kommer kontoret att uppleva bättre produktivitet och förbättra medarbetarnas välbefinnande.
3. Utforska anställdas preferenser
Det är viktigt att känna till de anställdas preferenser innan du skapar en produktiv mellanmålsstation. Kontoret kan genomföra en kort undersökning för att hjälpa dem att avgöra vilken typ av snacks anställda letar efter.
Dessutom kan kontoret också spåra deras favoritalternativ genom att helt enkelt lägga märke till inventeringen. Snacks som försvinner snabbare är mest föredragna. Samtidigt gillar de som lämnats kvar på hyllorna inte mycket.
4. Följ Snack Stations bästa praxis
Det är viktigt att vara kreativ när man tillhandahåller mellanmål till anställda. Det finns några sätt som kontoret kan bli kreativt med mellanmål, till exempel följande.
Använd praktiska och estetiska burkar och förvaring för att behålla alla snacks. Att förvara dem i shoppingkassar kan orsaka förvirring bland arbetarna och ser inte attraktivt ut.
Investera i individuellt förpackade produkter för att säkerställa jämlikhet mellan mellanmål och portionskontroll.
Med portionsförpackningar behöver du inte heller hantera mat som blir gammal eller spridning av bakterier som du skulle interagera med bulkmatprodukter i stora fack för självbetjäning.
Kontoret bör se till att alla har tillräckligt många för att undvika hamster och kaos.
5. Följ upp för feedback
Kontoret måste hålla en återkopplingsslinga för att avgöra om mellanmålssystemet fungerar effektivt eller inte. Det är alltid bra att fråga arbetarna direkt och följa upp deras feedback.
Om kontoret inte har mycket tid kan de utnyttja undersökningar för att identifiera favoritsnacks och dra ner på sådana som inte efterfrågas. Det kommer inte bara att hjälpa ett företag att minska kostnaderna, det kommer också att förbättra medarbetarnas tillfredsställelse.
6. Snacks Ingredienser
Numera måste kontor vara inkluderande och erbjuda olika alternativ efter medarbetarnas smak och preferenser. Vissa anställda kanske föredrar vegansk, ekologisk eller koshervänlig mat. Därför är det viktigt att ge alla möjligheter.
Kontoret måste se till att de erbjuder omfattande mellanmålsalternativ som tillgodoser allas preferenser och önskemål. Snacksen tillgodoser din personals matpreferenser, inklusive produkter som är:
- Vegansk och vegetarisk
- Hälsosamt och rått
- Högt protein, låga kolhydrater
- Lågkalori mellanmål
- Organisk
- Glutenfri
- Mjölkfritt
- Nötfri
Att tillhandahålla dessa alternativ kommer att göra ett kontor mer inkluderande och hjälpa till att tillfredsställa de anställdas begär.
7. Utse en Snack Master
Kontor kan rekrytera en snacksmästare och ta sitt snackspel till nästa nivå. En snackmästare kommer att se till att alla alternativ överensstämmer med de anställdas preferenser.
Några uppgifter som ett kontor kan tilldela en snackmästare inkluderar:
- Att välja mellanmålsleverantörer
- Hantera lager och visning
- Underhålla snackshörnan
- Feedback och rapportering
Företag behöver inte anlita en specialiserad foodie för rollen som snacksmästare. Istället kanske en befintlig anställd vill ha det, eller så kan uppgiften vara på rotation, så all personal får en sväng.
Sammanfattning
Att stimulera personalen tillbaka till kontoret med hälsosam mat är en win-win för dem och dig.
Din personal kommer att inse att de är uppskattade, och en annan bonus för dem är att om de glömmer att leverera eller köpa sin lunch när de arbetar på kontoret, kommer några hälsosamma mellanmål att fylla luckan.
Dessutom kan nyanställda se tillhandahållandet av hälsosamma snacks som vändpunkten för att välja att arbeta för ditt företag.
Plus, även om det kostar att tillhandahålla hälsosamma mellanmål, analysera förbättringen av arbetarens produktivitet och du är säker på att se en sund avkastning på din investering.
[ad_2]
Source link