
[ad_1]
Bristen på den populära Sriracha-såsen skapar just nu problem för såväl restaurangägare som kunder.
Brist i Sriracha upprör företag och konsumenter
Kalifornien-baserade Huy Fong Inc. är en av världens största tillverkare av asiatisk varm sås, och företaget släppte nyligen ett uttalande som sa att det förutsåg en stor brist på sin berömda Sriracha-sås. Bristen beror på en torka som påverkar paprikan som går in i såsen, vilket även kommer att påverka Chili Vitlök och Sambal Oelek såser också tillverkade av Huy Fong.
Svåra väderförhållanden som påverkar pepparkvaliteten
Chilipeppar i fråga har faktiskt varit en bristvara sedan början av Covid-19-pandemin, men Huy Fong avslöjade nyligen att en mycket allvarligare brist på chili ägde rum på grund av svåra väderförhållanden som påverkar kvaliteten på paprikorna.
Huy Fong sa till distributörerna i april att situationen är utanför deras kontroll och att de inte kommer att acceptera några nya beställningar som lagts före september. Eventuella beställningar gjorda före Labor Day kan endast utföras under hösten på grund av den nuvarande bristen på inventering.
Tillkännagivandet om bristen har hetsat älskare av Sriracha-sås att bulkköpa produkten innan den tar slut. Detta i sin tur orsakar en motreaktion från andra som jämför hamstrarna med de som i onödan rensat hyllorna från toalettpapper, handsprit och Clorox-servetter under den tidiga paniken orsakad av Covid.
Huy Fong ”Endeavouring to Resolve”-fråga
Ett uttalande släppt av Huy Fong sade: ”Tyvärr kan vi bekräfta att det finns en brist på våra produkter utan motstycke. Vi strävar fortfarande efter att lösa detta problem som har orsakats av flera spiralhändelser, inklusive oväntat missväxt från vårens chiliskörd.”
Uttalandet förklarade att utan den väsentliga pepparingrediensen skulle företaget inte kunna producera någon av deras produkter. ”Vi förstår att detta kan orsaka problem”, tillade företaget. ”Men under denna tid kommer vi inte att acceptera några nya beställningar som ska läggas före september eftersom vi inte kommer att ha tillräckligt med lager för att fullfölja din beställning.”
Sriracha-såsens omtvistade ursprung
Ursprunget till Sriracha-sås diskuteras fortfarande, även om en populär idé är att den har sitt ursprung i Thailand. Teorin som presenteras av livsmedelsdistributören Eastland Food Corporation hävdar att såsen först skapades på 1930-talet av en thailändsk kvinna vid namn Thanom Chakkapak från staden Si Racha, vilket kan vara där såsens namn kommer från. Versioner av såsen är populära i Thailand där den ofta används som dippsås för skaldjur och omeletter.
Den thailändska versionen av Sirachasås skiljer sig dock lite från Huy Fong-versionen och tenderar att vara skarpare i smak och rinnigare i konsistens än den amerikanska versionen. Den amerikanska Sriracha-såsen skapades första gången 1980 av den kinesiske immigranten David Tran, som dök upp i en dokumentär från 2013 om den älskade såsen.
Trans sås blev snabbt enormt populär och skulle säljas i återförsäljare som Target och Whole Foods, samt användas på restauranger som Wendy’s, Subway och Taco Bell.
Få de senaste rubrikerna från Small Business Trends. Följ oss på Google Nyheter.
Bild: Envato Elements
[ad_2]
Source link